Om miOmolly

Jag som driver miOmolly heter Lotta P Bröms. Jag är född och uppvuxen på Gotland, men bodde nästan tio år i Sthlm på 90-talet. Kreativ och pysslig har jag alltid varit, men trots det har mina arbeten främst varit inom IT och administration.

I Sthlm träffade jag min man Ola (som är från Dalarna) och 2002 fick jag med honom hem till Gotland. Därefter följde en hel del år på ett stort Gotländskt företag. 2005 fick vi vår dotter Molly och 2009 föddes Mio.Mio föddes med en muskelsjukdom och ett helt nytt liv startade. Jag slutade på mitt dåvarande arbete för att vara Mios assistent på heltid. 
I samband med det så började jag göra smycken. 2012 startade jag miOmolly, namnet är som ni ser båda mina barns namn, men det har även en annan betydelse. Mi O Molly, mi betyder jag på gotländska och eftersom Molly alltid ville vara med och göra smycken så fick namnet alltså en betydelse till. Hoppas ni hängde med där =)

2013 blev året vi aldrig kommer att glömma, på Mios födelsedag den 24 april lämnade han oss för alltid, efter att ha smittats av RS-viruset. En tung tid följde, men 2014 bestämde jag mig för säga upp mig från mitt arbete och satsa helt på miOmolly. Att arbeta i min ensamhet med det jag tyckte om, var helt rätt just då...och jag fick väldigt mycket att göra, vilket jag är än i dag är väldigt tacksam för. Jag fick många återförsäljare runt om i Sverige. 

Jag fortsatte och utvecklade mina ideér, det blev mer och mer stansade personliga smycken och i samma veva började jag med att återbruka gamla läderbälten, "Belt Cuff" armbandet föddes och blev min mest sålda produkt.
2015 började det bli lite trist att vara ensam hemma på dagarna, därför sökte jag mig till vikariepoolen inom skolvärden. Eftersom jag alltid  hållit på med olika former av hantverk så var slöjd det ämne jag sökte mig till. Kort och gott slutade det med 4 år på en och samma skola, det blev både textilslöjd och trä och metallslöjd. Otroligt rolig tid där jag fick utveckla mina egna kunskaper samt lära ut massa kul till kidsen. Det blev såklart en hel del återbruk!

2020 slutade jag i skolans värld och under sommaren samma år började jag sy lite hemma för kul. Jag ritade ett eget kaftanmönster och började sy. 
Jag hade ingen tanke på att jag skulle sälja dom, utan jag sydde bara för att det var roligt. 

Fast forward, i September samma år hade jag sytt och sålt 124 kaftaner, som fick namnet "P.S. I LOVE YOU". 
Så i dag har jag både smycken och kaftaner och lite till, i min webshop.

Det var lite om mig och mitt företag, tack för att du läste!

Lotta ♡

Sök